Ellen Hambro må gå

Frank-Hugo Storelv i Neptune Network forteller hvorfor vi mener at Ellen Hambro må gå. Giftdumpingsskandalen i Oslofjorden er komplett. Mattilsynet advarer nå ammende, gravide og barn fra å spise torsk fanget i indre Oslofjord. Kvikksølvinnholdet har økt dramatisk etter mudringsprosjektet ved Malmøykalven. Miljødirektoratet med Ellen Hambro i spissen trekker bare på skuldrene.

Unnfallenhet i giftdumpingsskandalen

Mandag holdt vi en fredelig og viktig markering hos Miljødirektoratet mot den unnfallenhet som er utvist i giftdumpingsskandalen i Oslofjorden. Frank-Hugo Storelv plasserte selg selv i et telt på utsiden av bygget til Miljødirektoratet på Helsfyr i Oslo. Målet med markeringen var å få Ellen Hambro i tale. Å får henne til å innrømme at det arbeide som ble gjort i forbindelse med «Ren Oslofjord» er årsaken til den dramatiske økningen i kvikksølvnivået.

Politiet til aksjon

Etter at markeringen hadde vart i 6,5 timer startet politi og brann- og redningsetaten arbeidet med å ta ned vår banner. De hang flott på en wire som var strukket mellom det gamle kontorbygget og det nye her hos Miljødirektoratet. Underveis forhandlet politet med Ellen Hambro slik at det ble avklart at vi endelig fikk en avtale om å få Ellen Hambro i tale.

Ville vi få en innrømmelse fra henne?

Hambro innrømmer økt kvikksølvnivå

Politiet hentet Frank-Hugo ned fra teltet slik at samtalen kunne skje og markeringen kunne avsluttes. All honør til politiet for måten de håndterte saken på.

I samtalen mellom Frank-Hugo Storelv, Karine Finne og Knut Hallan på den ene siden og Ellen Habro på den andre siden ble holdt utenfor inngangen til Miljødirektoratet. I påsyn av et stort politioppbud, TV2, og en rekke skuelyssne tilskurere. Hambro innrømmer økt kvikksølvnivå i indre Oslofjord. Men hun blånekter for at det har noe med den skandaløse giftdumpingsaken ved Malmøykalven å gjøre. Samtidig kan hun ikke forklare kvikksølvnivået. Hun viser til forskere som hun ikke vil navngi og hun referere til et overvåkningsprogram som ikke fungerer.

11 timer på glattcelle

Frank-Hugo Storelv ble etter samtalen med Ellen Habrl arrestert av politiet og innbrakt. Han tilbragt 11 timer på glattcelle – før han ble satt fri midt på natten, natt til i tirsdag.

Målet vårt med alt vi gjør er at de ansvarlige blir ansvarligjort og at lignende skandaler ikke må skje andre steder i landet. Vi er nok ikke ferdig med denne saken.

Del innlegget: