Hummer, sjøkreps og hvit damask: Protestmarkeringen falt i smak hos politikerne

Neptune Network har invitert ordfører Arne Sekkelsten og de øvrige gruppelederne i Fredrikstad til det «siste» kvikksølvfrie sjømatmåltid fra Hvaler.
I dagens Fredrikstad blad kan det nå leses at Neptune Network «Protesterer med å invitere politikerne til kvikksølvfri sjømatlunsj».
.
– Det er veldig positivt at så mange kunne komme sier Neptune Networks Oslofjordansvarlig, Knut Chr. Hallan, mens Anne Undahl (H), Silje Waters (SV), ordfører Arne Sekkelsten (H), Bjørnar Laabak (FRP), Gunnhild Vigdisdatter (MDG), Inger Lise Sandvik (Rødt), Trond Svandal (Vestre) og Jonas Qvale (Bymiljølista) finner sine plasser rundt bordet.
.
Knut Chr. Hallan og kommunikasjonsansvarlig Karine Finne i Neptune er henholdsvis vert og hovmester for denne eksklusive lunsjen i foajeen på Fredrikstad rådhus.
.
Deretter ønsker Knut velkommen, og benytter anledningen til å fortelle at når mudringen av farleden til Borg Havn starter, vil Neptune være på plass for å sikre at alle de 475 000 tonnene med mudderslam deponeres på land.
Det er for stor risiko knyttet til å dumpe giftslammet ytterst i Glomma. Med Norges største elvemunning, og stadig oftere flommer, er det en svært dårlig ide å pumpe ned finpartiklet slam på Svaleskjær, på Fredrikstad sin side.
.
Karine Finne presenterer menyen – reker, sjøkreps, blåskjell, torsk og annet godt fra Hvaler, med tilhørende eksotiske flasker; deilig rent Førdefjordvann, tappet og gitt til alle regjeringsmedlemmene, den gang da Stortinget behandlet utslippstillatelsen av gruveslam fra Engebøfjellet til Førdefjorden.
.
Les hele artikkelen fra Fredrikstad Blad her: https://www.f-b.no/5-59-3187953
.
.           

Del innlegget: