Solheim krever resultater fra Sellafield

Miljøvernminister Erik Solheim besøker idag atomavfallsanlegget Sellafield. Ledelsen på anlegget har fortalt at de har stor fokus på å få igang sine tekniske prosesser for å få tømt de 21 tankene med høyaktivt flytende avfall.

Fokus er én ting – men Statråden etterlyser nå konkrete resultater og ikke bare ord. I skrivende stund er statsråden sammen med Lofoten mot Sellafield, ordfører i Stavanger og byrådsleder i Bergen, Bellona, og Statens Strålevern på omvisning inne på anlegget.

Utestenger journalister

Sellafieldledelsen nektet journalister fra NRK og Dagbladet å delta i omvisningen sammen med statsråden. Forklaringen til dette er at de ikke har kapasitet til å håndtere 4 journalister.

Frank-Hugo Storelv, leder i Neptune Network, er ikke overrasket.

«Det er svært gledelig at statsråd Solheim har så høyt fokus på trusselen som Sellafield utjgør for Norge. Når det det gjelder Sellafields manglende kapasitet til å ta i mot journalister, er dette det rene tøv. Sellafieldledelsen gjør alt de kan for å hindre innsyn i hva de holder på med, og dette bare føyer seg inn i rekken av hemmelighetskremmeri og fordreing av fakta» sier Frank-Hugo Storelv.

Del innlegget: